niedziela, 4 sierpnia 2013

Gotuj z Sante... czyli owsianka na bogato

Coraz częściej jadam na śniadania owsiankę, zazwyczaj robię ją w sposób klasyczny, czyli gotuje płatki owsiane na mleku i do tego wrzucam sezonowe owoce. Ostatnio postanowiłam trochę pokombinować i urozmaicić menu, tak, żeby uniknąć nudy na talerzu. Oczywiście wszystko musiało być przyrządzone błyskawicznie i na tyle łatwo, aby nie spóźnić się do pracy.


 Mój pomysł na owsiankę to: 


  • szklanka mleka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki Musli SANTE
  • 1 jabłko
  • szczypta cynamonu
  • łyżeczka miodu





Płatki owsiane gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu, tak aby wyszła dość gęsta. Na talerzu dorzucamy starte jabłko, musli, doprawiamy do smaku szczyptą cynamonu i miodem.


Jabłko można zamienić na inne owoce, w sezonie letnim szczególnie polecam spróbowanie kwaśnych czerwonych porzeczek, borówek, malin oraz truskawek. Gwarantuję, że takie śniadanko potrafi zapełnić żołądek na bardzo długo, a do tego jest pyszne.

4 komentarze:

  1. Owsianka... Pełno tego, a każdy przepis coraz to lepszy! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. szczerze to bardzo nie lubię sante... wolę kupić prawdziwe musli, bo w tym jest jednak cukier, syrop glukozowy i owoce kandyzowane (też scukrzone i bez wartosci odzywczych). l

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepsze są zwykłe płatki owsiane i jak sama wkroisz owoce i inne takie różne rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. owsianka mmm, pychota :) dodaj trochę rodzynek albo suszone banany :)
    pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń